• Witam Autor: ~Zdzisław [37.30.100.*]
    Ci co teraz sprzedają po cenie w okolicach 33 zł myślą, że sprzedają w okolicach sufitu dla kursu. Zbierający robią wszystko, aby to tak wyglądało. Jednak, jak mawia pan Prezes, do sufitu jeszcze bardzo daleko. Proszę sobie odpowiedzieć na pytanie, czy kurs obecny przy dywidendzie w okolicach 5 zł to sufit, w perspektywie takich lub większych dywidend co roku i w obecnym dynamicznym rozwoju Spółki. Rozwój ten widać z roku na rok i nawet z kwartału na kwartał. Jak mówił Pan Omar, nawet jeśli w tym roku nie zarobimy miliarda, to to jest tylko kwestia czasu. Tak więc czy 33 zł to sufit. Ja sufitu nawet jeszcze przez lornetkę nie widzę. Pozdrawiam wszystkich.
  • Re: Witam Autor: ~Tj [83.23.215.*]
    Nie ma obecnie lepiej rokującej spółki na polskiej giełdzie. Wycena c/z 4 przy średniej dla spółek z branży 12. Transparentny i ambitny zarząd. Spółka idealna jako nawet HEDGE na tak trudne czasy.

Akumulacja przez 3 lata i większość akcji jest w posiadaniu ludzi, którzy co roku chcą odcinać dywidendę i oby co roku jeszcze większą.

• Re: Witam Autor: ~grx [77.65.160.*]
    Dnia 2023-01-19 o godz. 15:43 ~Tj napisał(a):
    > Nie ma obecnie lepiej rokującej spółki na polskiej giełdzie. Wycena c/z 4 przy średniej dla spółek z branży 12. Transparentny i ambitny zarząd. Spółka idealna jako nawet HEDGE na tak trudne czasy.
    >
    > Akumulacja przez 3 lata i większość akcji jest w posiadaniu ludzi, którzy co roku chcą odcinać dywidendę i oby co roku jeszcze większą.
    >

A zmienność coraz ciekawsza w styczniu. Nikt normalny po tej cenie akcji nie odda, niezależnie ile głupich postów codziennie zobaczymy. Oczywiście zawsze coś na spadkach można dobrać jak będą chcieli wystraszyć lękliwych czy wziąć stop lossy. Ale nie wydaje mi się, że dalej dużo zbiorą przy takich zagraniach.
  • Re: Witam Autor: ~wewe [91.214.36.*]
    Czy ty tą dywidendą opodatkowaną 19% i ścięciem kursu o wysokośc dywidendy naganiasz niekumatych ???? O to chodzi, aby ktoś pomyślał, ze dostanie np. 3zł "za darmo" jak kupi xtb???
  • Re: Witam Autor: ~Mateuszek [45.95.243.*]
    A możesz przypomnieć po jakim kursie było ostatnie odcięcie dywidendy? hahaha Sprawdź sobie, ale najpierw kup maść (wiesz na co) hahaha
  • Re: Witam Autor: ~grx [77.65.160.*]
    Dnia 2023-01-19 o godz. 16:02 ~wewe napisał(a):
    > Czy ty tą dywidendą opodatkowaną 19% i ścięciem kursu o wysokośc dywidendy naganiasz niekumatych ???? O to chodzi, aby ktoś pomyślał, ze dostanie np. 3zł "za darmo" jak kupi xtb???

Buaahahaha ten co podatków nie płaci na giełdzie :). Wiesz czemu nie płacisz podatków? Bo nie masz ziomal zysków :)

A inwestowania możesz się ciągle nauczyć
  • Re: Witam Autor: ~Marina [31.135.199.*]
    Zdzisław zgoda, za niecałe 9 sesji będziemy znali wstępne, co da pogląd o dywidendzie, a już ok. 10 marca będzie możliwość poznać rekomendację Zarządu dot. wys. dywidendy wypłacanej pod koniec kwietnia - początek maja.

Kasa krąży od spółki do spółki, tam gdzie dobre infa. Tutaj zbierają i siedzą doświadczeni i cierpliwi, bo w dłuższym czasie ciężko trafić w górkę i dołek. A pieniądze się zarabia w dłuższym czasie a nie z dnia na dzień, bo kursy spółek, nawet rosnących pracuja góra-dół, przykłady 11bit, Dino czy CDRed jak szedł na 400 zł.

Pamiętam Ciebie, jak od dłuższego czasu tu jesteś i wspierasz niecierpliwych. Dzięki m.in. Tobie, siedzę tu, pomimo że łapki nie raz już swędziały i dzięki temu, że siedzę cierpliwie - zarabiam.

Zdzisław, ja wybieram Twoje towarzystwo i spółkę, która daje pewny zarobek.
  • Re: Witam Autor: ~Mateuszek [45.95.243.*]
    Kopiujesz swoje stare wpisy? Słabe.

Raport przesunięty więc rekomendacja dot. dywidendy też na koniec marca.
    Tak Mateuszek, a to przestępstwo?
    Matuszek, rzeczywiście sprawdziłem i okazuje się, że wydali informację.
    Dziękuję za sprostowanie.
  • Re: Witam Autor: ~xxx [176.221.120.*]
    Zdzisław i spólka,
    co to się dzisiaj działo? Jakieś przewalanie na grubszych pakietach?
  • Re: Witam Autor: ~Zdzisław [185.245.195.*]
    Ja jestem tu jak ziarnko piasku na pustyni. Chyba wszyscy zaglądający tutaj możemy się tak określić. Jesteśmy jak to coś, co przykleiło się do burty i krzyczy płyniemy, haha. Tylko wybrałem statek, który jak mniemam płynnie we właściwym kierunku. Dzisiejsze zagrania na kursie interpretuję jako oznaka rychłego wybicia w górę. Czy mam rację, to się okaże niebawem. Narazie płyniemy, pogoda dobra, sztormu na kursie nie widać.
  • Re: Witam Autor: ~Paweł [37.30.96.*]
    Mądre. Chyba Zdzichu ma rację.
    Dnia 2023-01-20 o godz. 08:21 ~Paweł napisał(a):
    > Mądre. Chyba Zdzichu ma rację.

Fakt i wobec tego zalewu fekaliów, które ostatnio się tu pojawiają, to abstrahując Zdzisława predykcje odnośnie spółki (z którymi a propos, też mi po drodze), to Zdzisław jawi się na wątku jako erudyta... :)

Pisz mi, tak jeszcze Zdzisławie... ;P
[x]
XTB 1,09% 70,36 2025-12-15 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.