Ja trzymam, ale tego się trochę właśnie obawiam, mówią o tych obniżkach od paru tygodni, kurs ewidentnie pod to rośnie, pytanie, ile tego paliwa jeszcze mamy. Długoterminowo jestem spokojny, ale jakąś korektę podejrzewam w krótkim terminie papier zaliczy
Sprzedaje sie fakty w dniu gdy one następują i w kolejnych. Jak można mówić o faktach których nie ma. A jak można nazwać coś faktem, co naprzyklad nie następuje? A jak nazwiesz sytuację gdyby w maju RPP nie obniżyła z jakichś przyczyn stóp % ? Czy przecenę nazwiesz w takiej sytuacji sprzedażą faktów? A co by było gdyby w maju RPP obniżyła stopy% o więcej niż 50 pkt? Zapewne kurs by poszybował znacznie wyżej gdyż takiego scenariusza nie wycenia rynek ( choć oczywiscie to nierealne zalozenie) To też nazwałbyś sprzedażą faktów? Trzeba wiedzieć co i o czym się pisze ... Dlatego z oceną i nazewnictwem należy zaczekać co najmniej do dnia decyzji RPP.
Jam oceniacie wyniki za 1 kwartał wg.prognoz analityków? https://www.parkiet.com/technologie/art42188551-telekomy-rozwina-skrzydla-w-kolejnych-kwartalach. Jak zareaguje wg Was kurs ?
Swietnie, juz miesiac po zakonczeniu kw
A kurs ciagle w gore, zreszta sam piszesz ze to prognozy, a pamietasz prognizy jakie byly jak sie klotnie zaczely w rodzinie, nie patrz w przeszlosc to juz bylo, teraz liczy sie przyszlosc
On najpierw pisze, że giełda wycenia przyszłość, czyli obniżki stop, drzezewo a teraz robi wywody, bo stoi na peronie, koleczkowicz. I analizuje wyniki za 1 kw. Pod koniec czerwca..
Jak kupi akcje po wyczekiwanym spadku, to będzie znowu pisal o wzrostach, i że giełda już gra pod obniżki stop za za pół roku.
Życzy - tupta na peronie już od dawna nie przewidział że pociąg odjedzie a teraz zaczyna się gra na obniżkę stóp procentowych więc będzie wił się jak piskorz żeby przestraszyć nowych na forum . Panowie akcje będą rosły czy się to komuś podoba czy też nie powtarzam to od 12 zł a to co najciekawsze dopiero przed nami .
Zobaczymy jak te Twoje mądrości wyceni w przyszłym tygodniu rynek. Zobaczymy co jest w cenie a co nie jest, więc nie mędrkuj. Rynek zweryfikuje to co widzą analitycy i to twoje czary- mary. Czy ty jesteś tak naiwny i sądzisz, że to co ja lub inni tutaj piszą ma wpływ na cenę? Sądzisz, że jeśli ja lub ktokolwiek inny o tym na tym forum nie napisze , to rynek tej informacji nie pozna? Jesteś szalony. Na CPS jestem od jesieni i tak jak wielu forumowiczów czekam na dużo wyżej. Nie znaczy to, że nie mam prawa pisać czy pytać jak inni postrzegają taką czy inną sytuację.
Wez głęboki oddech i przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Dzisiaj mamy 27 kwietnia a ty piszesz, że ja analizuje wyniki pid koniec czerwca. Skoro twierdzisz, że kupię akcje po wyczekiwanym spadku , to znaczy że sam przyznajesz iż spadek- korekta będzie. Oczywiscie, że będzie , nie wiem tylko kiedy i jak głęboka. Na tej korekcie nie kupię, bo jestem załadowany po pełną burtę od jesieni i siedzę długoterminowo.
Wg. mojego wyczucia i wiedzy b.prawdopodobne jest, że korekta zacznie się już w nadchodzacym tygodniu a najpóźniej w przyszlym. Wg mnie będzie to czas kreślenia prawego ucha filiżanki gdyż b.prawdopodobne jest, że taka formacja się rysuje i po wyrysowaniu ucha i przebiciu linii trendu ( wierzchołków spodka) zakres wyjscia i wzrostow ustawi nam kwota 27. Ja tak to widzę. Podobnie jak ja spodek na wykresie widzi M.Podlacki. Mówi o tym w weekendowym odcinku na swoim kanale z tym, że on zasieg prawej krawędzi widzi na ograniczeniu Lini na poziomie 19,7 .