Witam środa 25.02.2015 Cieszą ostatnie dwie wzrostowe sesje,bo jest tu jeszcze sporo mających straty.Mam nadzieję,że Trzecia sesja będzie również wzrostowa choć to wbrew dotychczasowej logice notowań ,a dzisiejsze zamknięcie było już dość dziwne. Wygląda,ze mamy nowego mesjasza od wieszczenia wzrostów.To siekiera.On nagle zrobił się pochlebcą Skotana.Jest w tym lepszy jak familia bo oni milczą.Wyszli też z ukrycia zachwycający się wzrostami i wieszczący wzrosty i tylko wzrosty.Gdzie byliście błędni rycerze jak akcje dołowały? Siekiera jak obliczyłem o wzrostach pisał 27 razy i bum CUD za 28 razem akcje wzrosły.Siekiera ostrożnie z tym wychwalaniem i pisaniem o wzrostach.To jest bardzo niebezpieczne bo tu jest dużo niedoświadczonych inwestorów,a ty próbujesz pogrywać ich brakiem doświadczenia.Piszesz o lantanowcach,ze spółka je odpuściła bo weszły ostre przepisy o ich pozyskiwaniu.Bzdura ostatnie przepisy o lantanowcach to 2010 rok. oj siekiera aleś ty się zmienił i robisz za opowiadacza.Może tak warto byś się zastanowił czy te ostatnie wzrosty i obroty to nie są za sprawą INSIDERÓW, którzy wywalają akcje bo już przygotowują się do nędzy raportu za 2014 siem11
Wiesz siem , miales okazje zarobic kupujac po 1.08 gdy sie przekomarzales o 1.02 .dzis bys spokojnie wywalil po 1.18 co daje 10groszy na akcje . przy 20 tysiecy akcji mamy niezla sume nie uwazasz ? .ale nie ty za wszelka cene bedziesz mi tu udowadnial swoja wyzszosc teorii spadkowej nad wzrostowa .nie mam zamiaru tu nikogo uswiadamiac kazdy ma swoj rozum i wal sie
I jeszcze jeden twoj wpis smiech wart ..----insajderzy wywalali akcje ----- ha.ha.na samym dole .jejku tarzam sie po podlodze . siem insajderzy wywalali na szvzytach po 5 i w okolicy .to moj ostatni wpis na skotanie
Dnia 2015-02-25 o godz. 20:03 ~siekiera napisał(a): > I jeszcze jeden twoj wpis smiech wart ..----insajderzy wywalali akcje ----- ha.ha.na samym dole .jejku tarzam sie po podlodze . siem insajderzy wywalali na szvzytach po 5 i w okolicy .to moj ostatni wpis na skotanie
Siekierka , nie opuszczaj forum , olej siema nie musisz z nim wymieniać poglądów.
siekiera twoje uwagi dot techniki sa cenne i interesujace ,nie musisz dyskutowac z siemem ...po za tym zauwazylem ze masz sporo informacji i spostrzezen natury merytorycznej ..jest wielu na forum ktorzy chetnie cie czytaja
Scenariusz dnia dokładnie tak jak na Krejzim w dniach chwały. Jazda w górę ,uspokojenie / byle nie za wysoko - w zależności od wolumenu / i ostatnie 10 minut przed fixem znowu podbitka. Jednym słowem zaczyna się hossa na Skotim. Siekiera ! Nie musisz nikomu nic tłumaczyć. Skotan też potrafi rosnąć niezależnie od tego, czy siem ma akcje, czy też nie.
Jeżeli to ma znaczenie to siekiera wolę czytać Twoje posty niż siema. On nie ma absolutnie nic do powiedzenia i po raz 50ty jutro i pojutrze napisze to samo.
Do piszących o tym jaki to siem jest ograniczony . Nic nie musicie tłumaczyć.Siekiera pisze o wzrostach,a to przecież miód na wasze straty. Nie można dobrze pisać o siemie bo on nawołuje do spokojnego inwestowania i zwraca uwagę na możliwość poniesienia strat.Wzrosty to jest to. Jak skotan zacznie spadać,a zacznie to i tak siekiera napisze,że to przypadek i znów będziecie szczęśliwi,a on za 35 razem trafi we wzrosty. siem11 PS siekiera proszę czytaj ze zrozumieniem.O insiderach z mojego wpisu wypisujesz kompletne bzdury.
brawo,dla obu ale siekiera ma 10:0,ja dorzuce mu jeszcze 10 jak dotrzyma slowa,i miesiac sobie odpocznie.Co do tego siema to on powinien zajac sie procesem przeciwko swojemu ulubiencowi co mu ukradl jego patent na nic,jesli nie to ochotnicy mile widziani w armi na wschodzie,tam ci wrzystko na temat zlodziejstwa wytlumacza inwestorze
dobrze jest sluchac "beda wzrosty" ale trzeba miec na uwadze inne aspekty i na rozgrzane łby delikatnie polewac woda, siem moze i czasami potrafi zadziwic ale tez zachowuje sie rozwaznie, pilnujcie sie bo tutaj mozna zarobic jak i chwila nie uwagi i mozna sie obudzic w samych majtach, mysle ze siem i siekiera powinniscie podchodzic do siebie bardziej z dystansem a nie przekrzykiwac sie kto ma racje... jedziecie na tym samym wozku (bo chyba nie siedzicie tu bo nie macie co innego do roboty), i moze zbyt ostre powiedzenie ale mozna odczytac aluzje "wrog mojego wroga jest moim przyjacielem..."
Witam 26.02.2015 czwartek do PRETORIAN i wczorajszych wychwalaczy Tak jak pisałem od dłuższego czasu trzy sesje z rzędu na skotanie NIE mogą być wzrostowe Ta reguła kolejny raz się potwierdziła. Nie będę się rozpisywał by nie dać pretekstu do opluwania przez pretorian,ale i to przeżyje. Jutro ostatnia sesja w tym tygodniu,a więc piątek.Jedna z zasad giełdowych mówi,że w tym dniu inwestorzy będący na plusie realizują zyski.......a na Skotanie? Jedna uwaga: wiem,że to wiecie,ale gwoli przypomnienia inna z reguł mówi,że absolutnie NIE powinno się inwestować WSZYSTKICH pieniędzy tylko w jedną spółkę.Zalecane jest rozłożenie swoich środków np do pięciu spółek.Dlaczego/ ano jeżeli spółka / skotan / spada wtedy tracisz sporo pieniędzy.Przy np. 5 spółkach tracisz na skotanie,ale inne z pozostałych spółek mogą tobie wyrównać stratę lub dać nawet zysk.I TO BY BYŁO NA TYLE. Że co,że inne spółki też mogą przynieś straty .Wszystko jest możliwe,ale trzeba ograniczać możliwość strat siem11
ale to wiemy o co chodzi? jutro skonczy na 1,14 tydzien i miesiac ,w marcu zjazd do 1zl. liczymy sie z tym od dawna. to sie troche dokupi. poczekamy zobaczymy
Poniedziałek 2.03.2015 SIEM NIE ZMUSZA CIĘ DO CZYTANIA. Do wychwalaczy siekiery i opluwaczy siema,ludzi o nickach: ja, 1916 ,wer, ed, fjk, MM, qwert.Wasz mesjasz, w jakże enteligentny i kulturalny sposób opisuje siema.Wg tego enteligenta siem to: parch,łotr, ma jeden zwój mózgu,buhaj rozumniejszy. Prawda,że sympatyczne. To wypis tylko z jednego postu.Siem ma to poniżej pleców i powyżej kolan. WIEM,ŻE TO WIECIE,A ZWŁASZCZA WIEDZĄ OPLUWACZE,bo oni wiedzą wszystko,więc przypominam,że raport finansowy za 2014 r. podadzą w dniu 23.marca 2015.Do tego czasu NA PEWNO NIE KUPIĘ AKCJI.Dlaczego: ano ponieważ w związku z BRAKIEM jakiejkolwiek działalności produkcyjnej,a zwłaszcza działalności operacyjnej Skotan absolutnie nie osiągnie za rok 2014 zysku i jest to spółka typowo frajerska i spekulacyjna.Co to za firma jak nic nie potrafi produkować tylko czeka na to,że MOŻE przez przypadek otrzyma dotację.Nawet jak stanie się CUD i coś im kapnie to i oni tak dalej nie będą osiągnąć zysku bo to jest im obce.Że co,że nie mam racji,ano może jutro podam wam ponad 10 zadań dotowanych Skotanowi i NIC nie produkujących lub wycofanych siem11
z twojej wypowiedzi siem11 wnioskuje nienawisc,złosc ze skotan rosnie.nierozumiem cie stary siedzisz tu od kilku lat i piszesz co bedzie lub co moze byc,co najciekawsze to ze niechcesz wchodzic w skotana to juz wogóle cie nie kumam .kupowałes po 4,czy 5zl i było dobrze,a teraz kurs jest na 1zł i piszesz ze to nic nie warta spółka. zastanów sie
Witaj wer choć ty jako jeden z nielicznych odpisałeś bez inwektyw ku mnie. Wiesz tak myślę,ze każdy z Was widzi mnie jako wielkiego cwaniaka,a jam ci mój drogi wer prosty wiejski sołtys i z giełdą mi ci nie za bardzo po drodze.Jeżeli chcesz się przekonać jak mimo elektroniki i mechanizacji trzeba zasuwać na wsi to zapraszam. siem11 PS poczytaj post powyżej człowieka o nicku " ja " i pomyśl czy siem nie ma racji.Ja twierdzę,że ma
juz teraz kumam cala ta Historie siem wcisnal nam z karkosikami akcje po 4-5 poprzez tajemniczego inwestora poprzez niedowartosciowane akcje itd. wiedzieli ze akce spadna to zachwalali oficjalnie (infa) i przez siemow, teraz kiedy beda wzrastac obrzydzaja jak moga banda choc nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo, nauka kosztuje pozdrawiam
Jaśnie wielmożni panowie ...xyz, jfk, ed zawsze w moim przekonaniu byli bardzo nerwowi. Jak widać zdenerwowali nawet moderatora,bo wykasował ich posty.Szkoda bo nie było mi dane przeczytać tych myślę,że inteligentnych i kulturalnych postów .... wzorowanych na wypowiedziach waszego mesjasza imć Siekiery......ale serdeczna prośba- starajcie się panowie starajcie. Nauka radziecka zna takie przypadki " Z wyrazami szczerego oddania i uwielbienia " siem11
A mi logika podpowiada, że jeśli P. Karkosik nie zarabia na biznesach np. w skotanie to jak dobrze pokombinuje z informacjami to raz na kilka lat pchnie kilka milionów akcji wcześniej zebranych z zarobkiem stu czy dwustu procent i ma z czego żyć... a at musi pomóc żeby wciągnąć do gry większy kapitał...
Siem bez urazy .sam zaczales i nie wiem wogole o co ci chodzi.uparles sie w swoim zacietrzewieniu i wypisujesz bzdury. Poza tym caly dzien jestes nabuzowany ze kurs rosnie .zalujesz nam ze pare groszy odbijamy a ktos kto kupil nisko zarobil ? Siem czy ja z kims mialem jakies zatargi na forum? Tylko z toba .a ty ? Lista nie ma konca .a wiec do psychologa radze . co?mowisz ze spadek kursu ciebie wyleczy. Kotekta sie zbliza bo na 1.23--1.24 przebiega linia oporu ciagnieta po knotach swiec od szczytu 540 zl. Wiec przygotuj sie bo byc moze jutro dojdzimy do tej ceny i korekta .oj bedziesz tryskal dowcipami.
mlodziak to bylem jak kupowalem te akcje, i chyba starosc mnie zastanie jak sprzedam, tak to slamazarnie idzie zeby skotan mi wynagrodzil te lata to musialby w tym roku po 50 byc aha siem, bardzo lubie wioske i za nia tesknie,tylko tam widac sens zycia pozdrawiam
Witam 3.03.2015 wtorek Dzisiaj ogłoszono skotan spółką dnia.O nie przekupstwie anali można podać przykład Lotosu gdzie jeden z tych idiotów wartość tej spółki wycenił na 0 zł.Ciekawe są obroty Skotana gdzie obecnie w ciągu GODZINY potrafi iść 300 tys. akcji.To tyle co jeszcze NIE TAK DAWNO BYŁ TO OBRÓT TYGODNIOWY.Wszystkim NAWIEDZONYM chcę przypomnieć zadania innowacyjne i koszty poniesione przez Skotan jak i dotacje .Przypominam też,że spółka ostatnio wykazała STRATĘ NA ZYSKU OPERACYJNYM/ 16.870.000 zł to najważniejszy wskażnik finansowy spółki,ale do rzeczy : 1. OD ROKU 2010 Wykorzystanie wodoru koszt 40.018.500 zł dofinansowanie 29.555.875 2. produkty i metoda wytwarzania nutraceutyków koszt 24.739.000 zł dofinansowanie 13.586.000zł 3. innowacyjna technologia przetwarzania odpadów tłuszczowych koszt 28.791.500 zł dofinansowanie 20.320.000zł 4 nowa generacja suplementów diety koszt 29.770.000zł dofinansowanie 20.634.460 zł 5. wykorzystanie bakteriofagów koszt 28.222.000zł dofinansowanie 20.353.050zł 6 podniesienie wartości priobiotycznych koszt 3.501.750 zł dofinansowanie 2.545.351 zł 7. pozyskiwanie lantanowców 50.256.928 zł dofinansowanie 32.786.655 zł....i tu pękli bo zlikwidowali to zadanie a i tak stracili tu 1.400.000zł ich tłumaczenie dlaczego zrezygnowali to śmieszności i typowe ple,ple.Nie chce więcej pisać .....JEST JESZCZE parę zadań bez końcowej realizacji.ZOBACZ JEDEN Z DRUGIM tyle pieniędzy,tyle dotacji i strata 16.870.00zł siem11 PS ..nie martwcie się ten idiota od dnia 3.03.2015 wieszczy,że Skotan będzie wzrastał./ kłania się Lotos /
Oj siem .Ten bimberek ci nie służy. Ciekawe, że Lotos wycenili na 0zł, a jest w tej chwili ok. 25?Frustracja. Ogólnie znana rzecz. Szczególnie na giełdzie. Ale dlaczego tak z grubej rury wywalać wszystkie grubsze projekty? Po drugie - frustracja. Zastanawia mnie tylko to, dlaczego dałeś sobie spokój z komentarzami, kiedy kurs spadał z 4 na 1,90 ?
Siem11 czy to ma jakieś znaczenie na tej spółce spekulacyjnej. Nic nie wdrażali i kosztował Skotan 5 zł. Teraz może coś ruszy, ale czy wzrośnie nie wiadomo. Ale wiem jedno, wzrosły obroty i coś kombinują i trzeba wierzyć że, kombinują w tą dobrą stronę.
Oj SKOT bimberek mi służy.NIE zrozumiałeć co napisałem .Napisałem,że idiota anal,którego przekupili Rosjanie bo chcieli przejąć Lotos wystawił swoją analizę tej spółki z wyceną 0zł. Dlaczego podałem ten przykład opisując go z analem przy Skotanie to pewnie dla ciebie za trudne myślenie.Drogi SKOT myślenie nie boli.Myśl chłopak,myśl. Wiesz Basiu tak myślę,że duże obroty na Skotanie potrzebne są by realizować większe,albo godziwe zyski.Pomyślmy ile mozna zarobić przy kilkunastotysięcznym obrocie spółki. Logiczne.Dla mnie tak,ale może jak zwykle się mylę. siem11
Pisales siem ze pogrywasz na skotanie spekulacyjnie .kiedy podejmujesz decyzje kupna lub sprzedazy ? Byla okazja kupic tanio to czekales . przeciez sa rozne wskazniki zeby kupic i sprzedac . a ty tylko odstraszasz .czekalem na te twoje 1.02 i nie wiem co robic. Teraz juz za wysoko strach kupywac.
Do pretorianina. Jaqk teraz grać to dla mnie tylko DT. Jest obecnie jedna prawidłowosć na prawie każdej sesji. Nie piszę jaka by nie być posądzonym o namawianie na kupno.Pewnie i tak nie uwierzysz,ze siem pogrywa.Twoja sprawa,ale Rada Sołecka może to potwierdzić.Napisałem to,ale i tak wiem,ze zaraz odezwie się chór niedowiarków i prześmiewców. Widzisz ja przyjąłem,ze dla mnie ta spółka może być u mnie po 1.02zł,a ja zdania nie zmieniam. Widzisz ja ZAWSZE powtarzam: twoje pieniądze,Twój zysk,ale i Twoja strata i nic nikomu do tego, a zwłaszcza siemowi. siem11 PS ..ta maksymę powtarzam już n-ty raz
Jest bardzo dużą różnica pomiędzy lotosem a skotanem ale nie o spółkach tutaj ale o analizie napisać trzeba. Analiza Lotosu znacznie różniła się od analizy skotanu ... czym? W spółce dnia mowa o analizie technicznej lotos był analizowany fundamentalnie. Warto też zwrócić uwagę kto robił analizy w wypadku Lotosu.