Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  27,70 zł , zmiana od tamtej pory: -5,05%

Re: A co tu tak DROGO?

Dnia 2025-03-29 o godz. 09:37 ~star napisał(a):
> Wartość księgowa 1 akcji to TYLKO: 6,22 PLN.
>
> Można sprawdzić:
>
> https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/RYVU/wyniki-finansowe
>
> Po co kupować na szulerni (GPW) tak DROGO?

Jeśli chodzi o CWK to proponuję jeszcze bardziej ostrą wartość - CWK GRahama. No i ze spółek GPW, które cokolwiek znaczą (bo AMPLI czy CAPITEA nic mi nie mówi a ma lepszy) to na przykłąd KOMPUTRONIK ma ten współczynnik rewelacyjny - i na dodatek coś ta firma robi i zdaje się już nie jest bankrutem (co ze 3 lata temu jej groziło)
Zatem albo kupować komputronik - albo przy zakupach kierować sie czym innym niz C/WK (od razu powiem, że jestem bardzo daleki od zachwalania C/WK jako głównego wskaźnika, KOMPUTRONIKa na przykład nie mam i w dającej się przewidzieć przyszłości nie planuję kupować. ) Zatem albo dostrzeżesz inne walory niz C/Wk dla tej tu firmy albo napisz, że nie jesteś w stanie znaelźć plusów.

inni potrafią - a czy słusznie - to się za rok czy dwa okaże.
kilka lat temu podobne rozmowy widziałem na synektiku - na XTB ze względu na ograniczenia minimalnej kwoty zlecenia nie można było składać zleceń kupna na mniej niż 17 akcji SNT - pamiętam, bo robiłem kółeczka małymi pakiecikami. A miałem wiele pakiecików po 17 akcji SNT. Taka zabawa poboczną spółeczką w portfelu. A SNT się rozepchało. A teraz zaczynam się bawić na RYVU. Ale w nieco inną zabawę niż kółeczka. No i kwoty przez te parę lat u mnie wzrosły.

A co do RYVU - kiedyś kosztowało zdecydowanie więcej, teraz wręcz jest niedaleko od dołka. Zatem na pewno nie można powiedzieć DROGO. drożej niż neidawno, ale czy drożej niż za kwartał? za rok?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RYVU 1,15% 26,30 2025-12-12 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.